2018. január 10., szerda

Zserbógolyó - SÜTÉS NÉLKÜL



Sziasztok!

Személy szerint imádom a zserbót, csak kicsit macerás megsütni. Ugye a sok lapot kisütni egyesével stb.

Ezen felbuzdulva elkészítettem ezt a zseniális golyót, aminek az íze nagyon-nagyon hasonlít az igazi zserbó izéhez. Próbáljátok ki, mert ha a zserbót szeretitek, akkor ezt is fogjátok.

Szükség lesz hozzá:
-150 gr darált zabkekszre
-110 gr darált dióra
-200 gr baracklekvárra
Tetejére:
-150 gr csoki (mivel édes a golyó, így jobban megy hozzá az étcsoki, de mindkettővel isteni)
-1,5 ek. olaj

Elkészítése:

A kekszet és a diót elvegyítjük. Hozzáadjuk először csak a lekvár felét és összekeverjük. Azért kezdünk a lekvár felével, mert nem minden lekvár egyforma. Van amelyik folyékonyabb, van amelyik jobban össze van állva. Amit én használok, az elég tömör lekvár, abból kell a 200 gr. Próbálkoztam szeder lekvárral is, ami sokkal folyékonyabb volt, abból elég volt csak 150 gr.

Ha összeállt a "tészta", akkor kezdhetjük a golyógyártást. Körülbelül 2,5 - 3 cm átmérőjű golyókat formázunk és egy sütőfóliával bélelt tepsire tesszük őket.

Amint kiformáztuk az összes golyót, tegyük őket hűtőbe, amíg felolvasztjuk a csokit.

Csoki felolvasztása:
2 db edény kell hozzá. Olyan edényeket válasszunk, amelyek közel egyforma nagyságúak. A kisebbikbe vizet forralunk. Ha a víz felforrt, elzárjuk a gázt alatta és rátesszük a másik edényt, amibe már beletördeltük a csokit és beleöntöttük az olajat. Innentől kezdve csak várunk, amíg felolvad a csoki. A gőz pont elég hozzá. Ez a művelet kb. 5 percig fog tartani.

Ha a csoki felolvadt, akkor öntsük nyakon a golyókat vele.

Megvárjuk míg a csoki megdermed a tetején és már készen is vagyunk.

Remélem ízlik majd nektek, nálam nagyon nagy sikert aratott.

Ha elkészítitek ne felejtsétek megosztani velem Facebookon.

További szép napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése