2018. január 20., szombat
Kelkáposzta avagy frankfurti leves - lépésről lépésre
Sziasztok!
A mai menü egy jó kis kelkáposzta leves.
Amit a kelkáposztáról tudni érdemes, hogy magas kálciumtartalma mellett sok benne az A vitamin is. Mindezek mellett kiváló csonterősítő és vérnyomás szabályozó. Tehát, aki vérnyomásproblémákkal küszködik, készítse el eme remek levest.
Hozzávalók listája 4 személyre:
-közepes fej kelkáposzta
-közepes fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-2 kk köménymag
-só (ha még szükséges lesz)
-bors
-2 leveskocka
-3 krumpli
-2 kk pirospaprika
-350 gr virsli
-1 csokor petrezseleyem
-2 l víz
-1 kk majoranna (elhagyható)
Habaráshoz:
-2 dl tejföl
-1 csapott ek. liszt
Elkészítés:
Amennyiben kezdő kukta vagy, nyugodtan csináld úgy, ahogy a videóban látod, azaz mielőtt elkezdesz főzni szeletelj fel mindent, készíts elő mindent és ha kész csak utána kezdj el főzni. Ha már gyakorlott vagy, akkor nyugodtan haladj sorban a hozzávalók adagolásával és szeletelésével.
Első lépésként az olajat beleöntjük az edénybe és rádobjuk a hagymát. Ezt üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és még 5 percig pirítjuk vagy fonnyasztjuk együtt. Ha már kicsit összeesett, akkor felöntjük vízzel és hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
Fedőt nem teszük rá, mert különben a leves elfogyasztása után szélerőművé fogunk válni. :)
Fedő nélkül ennek az esélye nagyon minimálisra fog csökkenni.
Amíg a leves megfő (ez kb. 30 percet vesz igénybe), addig elkészítjük a habarást, ami annyit jelent, hogy a lisztet és a tejfölt simára kavarjuk.
Ha a leves elkészült kóstoljuk meg, sózzuk utána ha szükséges (nekem nem volt az), és egyszerűen csak öntsük bele a habarásunkat. Ha esetleg nem sikerült teljesen simára kavarni, akkor használjuk egy levesszűrőt az öntéshez.
Kb. 3 percet várunk még, hogy felrottyanjon a leves és már szedhetünk is.
Jó étvágyat hozzá!
Remélem, hogy meghoztam az elkészítéséhez a kedveteket!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése