2018. február 4., vasárnap

Hagyma pucolás és vágás - FŐZÉS KEZDŐKNEK


Sziasztok!

Észrevettétek már, hogy minden receptben csak úgy szerepel a hagyma, hogy "1 fej hagyma szeletelve/kockázva"?
Persze, arról soha senki nem beszél, hogy mégis, azt hogy? Emlékszem, hogy amikor még én is csak tanultam főzni, csak csodálkoztam, hogy anyu milyen ügyesen vágta fel a hagymát. Mondjuk azt a módszert, azóta sem tudom alkalmazni. Ő nem tette le a vágódeszkára, csak fogta a kezében, egymásra merőlegeses bevagdosta, majd az oldalától elkezdte szeletelni. Csak úgy hullottak a hagymadarabok a tálba. Viszont, ahogy a videóban is mondtam, szerintem egy levesbe inkább nagyon apróra vágott hagyma illik, ami szinte szétfő és nem nagyon látszik, amikor esszük.

Ezzel a videóval szeretném nektek bemutatni, hogy mennyire egyszerű hagymát darabolni. Mondhatjuk azt, hogy a hagyma szinte majdnem minden ételünkben jelen van. Ezzel kapcsolatban még viccek is születtek. Hogy kezdődik minden étel a magyar szakácskönyvben? A hagymát lepirítjuk...." :)

Na de ha nem is sikerül jól elsőre, nem szabad feladni, gyakorolni kell és a végére az ember már csak rutinból fog hagymát darabolni. :)

Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése