2018. május 26., szombat

Gumimaci készítése - A tökéletes édesség gyerekeknek


Sziasztok!

Ezzel az ellenállhatatlan mackóval szeretnék kedvezni a gyerekeknek (és azoknak akik imádják a zselét) :)

Elérkezett az idő, hogy valami olyat készítsek, ami nagyon cuki és gyümölcsös és egyszerűen elkészíthető.

Nincs is más semmi másra, mint egy  macis tortaformára (egyébként bármilyen más tortaformával is működik), ami nekem 1 L űrtartalommal bír, ehhez 1 csomag ízesített gyümölcskocsonyaporra, 24 gr (nekem ez 2 csomag) ízetlen, színtelen zselatinporra (a mackós formát én ajándékba kaptam az egyik családtagomtól. Ezúttal is köszönöm szépen! :)) és éppen aktuális gyümölcsökre. Amiket én ajánlok, az az eper, szeder, málna, áfonya, ribizli, banán....stb. minden amit egy gyümölcstortára rátennél. Amit nem ajánlok, azok a keményebb gyümölcsök, mint pl. alma, körte. De ízlések és pofonok.

A zselésedő porokra öntsünk kb. 1 dl vizet és először ebben keverjük el. A maradék vizet öntsük egy nagy tálba és ha a porok már csomómentesek, akkor öntsük a vízhez és jól keverjük össze.

Amíg egy kicsit hűl, addig tegyük a gyümölcsöket a tortaformába, majd ha ezzel megvagyunk akkor öntsünk rá zselatinos vizet. Ha formációba tettük és nem szeretnénk, hogy elmozduljon, akkor először csak kicsi zselatin öntsünk rá, tegyük hűtőbe, majd ha a formációnk megdermedt, akkor mehet rá a többi.

Ha teljesen megdermedt (én egy éjszakán át benthagytam a hűtőben), akkor hirtelen 5 másodpercre áztassuk a formánk alját forró vízbe, majd hirtelen borítsuk ki a formából.

Amennyiben kicsit jobban felolvadt a kelleténél (mint, ahogy nekem is a videóban). akkor semmi gond, toljuk vissza a hűtőbe fél órára és már készen is vagyunk.


Egyébként ez a gyümölcsös zselé nagyon jól mutat muffinként is. Az eljárás ugyan az, csak nem egy nagy formába kerül, hanem több kisebbe.


Ez a finomság egy forró nyári napon igazán jól tud esni.

Készítsétek el ti is!

Jó nasizást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése