2018. június 2., szombat

Csirkemell Dolcelatte-val olasz módra


Sziasztok!

Ez egy olyan különleges étel, amiről biztos vagyok, hogy kevesen hallottak.

Először szeretnék egy pár szót ejteni  magáról a Dolcelatte sajtról. Ez egy olyan lágy sajt, ami tehéntejből készült, ezért egy kicsit édeskés az íze. A Dolcelatte egy olyan kék sajt, amelyet kifejezetten a britek számára készítettek az olaszok, mivel ennek nincs olyan erőteljes íze, mint pl. a Gorgonzola sajtnak.

Maga az étel elkészítése egyáltalán nem bonyolult, bárki elboldogul vele. A tésztát megfőzzük, a húst megpirítjuk, rátesszük a sajtot, majd rádobjuk a tésztát. Végtelenül egyszerű. A különlegesség ebben az ételben az íze.

Bevallom őszintén, hogy soha életemben nem szerettem a kék sajtokat, viszont így, hogy megtudtam, hogy ennek a sajtnak nincs erőteljes íze, úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom vele.

Úgy érzem, hogy sikere volt, mivel nagyon ízlett. Az illata főzés közben azért erőteljes volt, de megérte kipróbálni.

Ha egy kicsit is nyitott vagy az új ízekre, akkor érdemes elkészíteni ezt a receptet.

Ha megtetted küldd el nekem a fotód és posztolni fogom az oldalon. :)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése